søndag den 2. februar 2014

Det royale svøb

Som lovet kommer her billeder af det projekt jeg har haft i hænderne de sidste måneder. Jeg har strikket det royale svøb, "det hele kongerige" eller Marys svøb - kært barn har mange navne.
Det færdige tæppe.

Opskriften så lidt uoverskuelig ud til at starte med og jeg havde hørt flere steder at det var et svært stykke håndarbejde, så jeg var spændt på hvordan det ville gå. Der er ingen tvivl om at det er et stort projekt, men jeg synes faktisk ikke at det var så svært da jeg først lige kom igang.

Fakta

Opskiften: kan bl.a. findes her. Jeg har strikket efter en opskrift jeg fik med da jeg købte garnet, men så vidt jeg kan se er det den samme.

Garn: 350 g Arwetta classic fra Filcolana i farven 101. Løbelængde 210m/50g

Pind: nr 4 (jeg kunne evt have valgt pind 4,5 da jeg har strikket rimelig stramt)

Mål: ca 100 x 100 cm
Tæppet er færdig strikket, men mangler sammensyning med heksesting.

Montering: I opskriften står at de fire slisser skal syes sammen med heksesting. I min ellers udemærkede strikkebog, stod der ikke noget om heksesting, så jeg måtte søge på nettet. Jeg fandt bl.a. denne video og denne beskrivelse som hjalp mig igang med det.

Efter vask skal tæppet spændes ud med nåle for at få den rette form. Jeg valgte i stedet at brede det ud på en flade hvor jeg kunne strække det lidt i facon og derefter lod jeg det tørre. Det synes jeg gav et fint resultat og jeg slap for at arbejde med en masse knappenåle.
Tæppet er syet sammen og klar til vask.

6 kommentarer:

 1. Et meget flot stykke royalt strik, det kan du godt være stolt af. Smukt til en lille prinsesse, når det passer hende at komme til verden. knus Alicej

  SvarSlet
 2. Kære Helle
  Tusind tak for link til video. Lige, hvad jeg manglede. Er næsten færdig med tæppet, som heller ikke volder mig problemer, men sammensyningen: Den var jeg ikke helt klar på. Så du har reddet mit tæppe. Tusind tak for det.
  De bedste hilsner Sanne Hein

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hej :-) Jeg ved ikke, om du måske kan hjælpe... Men jeg er godt i gang med mit Mary-tæppe, og er kommet til yderborten. Jeg har fanget systemet i det, men kan ikke få 10. pind i min opskrift til at give mening... Der står at jeg skal lukke 5m løst af, strik 13 R, slå om, (2r sm) 2 gange... Og så skulle jeg have 17 m på pinden? Jeg har altså kun 16, idet 13+3 kun giver 16... Kan du hjælpe??? På forhånd mange tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Det er min søster, der har strikket tæppet, og nu er ikke så aktiv herinde, da hun har to små børn, så hvis du kan finde hjælp et andet sted, tror jeg det vil gå hurtigere for dig. :o)
   Held og lykke med dit svøb!

   Slet
 5. Når du er færdig med at lukke de 5 masker, skal de derefter strikke 13 ret, det vil sige den første maske på pinde skal ikke tælles med, så stemmer det:)

  SvarSlet