mandag den 29. juli 2013

Endnu et hæklet zig-zag tæppe

Endnu et hæklet tæppe er færdiggjort og det er mindst lige så flot som det første jeg lavede. Tæppet her er faktisk lavet på rester fra det første tæppe, da jeg havde så meget garn til overs, at det sagtens kunne slå til til et tæppe mere. Denne gang har jeg blot udeladt den lyserøde farve og det har givet et helt andet udtryk.
Nedenfor kan du se de to tæpper ved siden af hinanden. Modtageren til "det lyserøde" er fundet, men det venter på at blive afleveret, forhåbentlig snart. "Det turkise" er afleveret til den glade modtager i sidste uge.
Fakta:

 • Opskrift - findes hos Drops her
 • Mål - mit tæppe måler ca 75 x 85 cm, incl kant
 • Kanten - langs de to sidekanter (altså der hvor tæppet ikke er zig-zag'et) har jeg hæklet først en række fastmasker, derefter en række stangmasker i samme farver som tæppet er startet og sluttet i. På den måde fåes en ensfarvet kant om hele tæppet og det giver et fint færdigt resultat.
 • Garn - Bomuldsgarn fra Søstrene Grene. 50 g = ca 160 meter. 
 • Garnforbrug - ca 8 nøgler i 5 forskellige farver
 • Hæklenål - 3.0

7 kommentarer:

 1. Man ville ikke tro, man sku' høre dette fra mig, selvom jeg synes det nye er rigtig fint er jeg mest til det med den "lyserøde" stribe... Det havde man ikke troet hva?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej Line. Det havde man vist ikke rigtig troet. Jeg havde også forelsket mig fuldstædig i det med den lyserøde stribe, men efterhånden blev jeg lige så begejstret for det andet.

   Slet
 2. uh det er flot. Hvis bare jeg kunne lave sådan et, det kunne Nikolaj godt bruge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig blevet overrasket over hvor nemt det er. Det første tæppe gik jeg igang med for at øve mig på at hækle og det var slet ikke svært. Du behøver faktisk kun at kunne hækle luftmasker og stangmasker og det kan man sagtens finde vejledning til hvordan man gør på nettet. Så har du mod på det, synes jeg at du skal prøve det.
   God fornøjelse/Helle

   Slet
 3. Så flotte tæpper, hæklede du også med dobbeltgarn?
  Mvh Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de fine ord. Jeg har kun hæklet med enkelt garn.
   Vh Helle

   Slet
 4. Sikke et fint tæppe!
  Hvor mange masker slog du op?
  Mvh Kathrine

  SvarSlet