mandag den 15. juli 2013

En helt ny verden...

Min kæreste, Jesper, har været syg i en længere periode, og lægerne har nu endelig fundet ud af at det ''bare'' er Cøliaki (glutenallergi). Denne glutenallergi giver nogle nye udfordringer i hverdagen, som vi i snart 3 uger har taget kampen op imod med succes. Trods frustration og uvidenhed er vi kommet utroligt godt fra start.
Cøliaki er noget man har resten af sit liv, og den kan kun behandles/holdes nede med glutenfri kost, så det er lidt af en omvæltning. Heldigvis får man på Esbjerg sygehus rådgivning hos diætist som hjælper en godt på vej.

På grund af dette kommer der en del glutenfri opskrifter og gode råd om at leve glutenfrit, fra mig her på bloggen fremadrettet.

Det har været en værre jungle at finde rundt og er det stadig. Vi er dog ved at have lært, hvad der skal kigges efter når vi handler. Der findes både glutenfrie produkter og naturligt glutenfrie produkter.
Man kan købe en række forskellige meltyper, færdigbagt brød, pasta, kager og meget andet. Det er sådan set rigtig dejligt, men det er bare ikke det hele som smager lige godt. Vi er derfor i gang med en afprøvningsproces, for at finde ud af hvad Jesper kan lide og hvad for noget mel jeg synes er godt at bage med.

Glutenfrie produkter

Naturligt glutenfrie produkter
Jeg skylder måske lige at fortælle, at gluten findes i hvede, rug og byg. Man bliver overrasket hvor mange ting som indeholder en af disse 3 ting. f.eks. madlavningsfløde, øl, lakrids og MEGET andet. Man kan altså ikke tåle alm. brød, pasta, færdig sovser, morgenmadsprodukter, kager, noget slik, nogle chips, ristede løg, noget ketchup, noget remolade, noget mayonaise  - listen er lang.

Naturligt glutenfrie produkter er ting der fra naturen ikke indeholder gluten: Kartofler, ris, boghvede, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, majs, kikærter, maizena, kartoffelmel mv.

Vi forsøger at fokusere på alle de ting man gerne må få, og det hjælper os godt på vej. Vi bliver hverdag klogere! :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar