søndag den 12. oktober 2014

Hjemmelavet ''genbrugs-ispose'' (DIY)


Jesper var så uheldig at brække en storetå for et par uger siden, og i den forbindelse brugte han den sidste engangs-ispose vi have i skabet. Vi snakkede derfor om at vi skulle have købt nogle flere, men hvor er det lige man køber dem? Og koster de ikke en formue?

Så kom jeg i tanke om, at jeg flere gang har hørt om, at man kan lave sine egne ''genbrugs-isposer'', lige til at have liggende i fryserne, af brunsæbe.

Du skal bruge:

 • Brunsæbe i fast form. 
 • Fryseposer 
Kom en bøtte brunsæbe i en frysepose. Mas den flad som på billedet, og søg for at der ikke er luftlommer. (Men du må ikke lave huller i posen!) Bind nu en knude på posen, og kom en ekstra frysepose uden om, som ligger tæt indtil uden at der er luft i mellem dem. 
Kom så din ispose i fryseren, vupti, så har du en ispose som kun har kostet 10 kr. 
Når uheldet er ude tager du en op, bruger den til at køle med, og når den ikke er kold længere ryger den bare i fryseren igen - klar til næste gang. 

Tip: Lav to eller tre, sådan at hvis uheldet er ude, har du altid en du kan skifte med, og på den måde er der altid en ny frosen ispose klar. 

OBS: Det er meget vigtigt at der ikke går hul på posen, da brunsæbe er ætsende på huden. 

3 kommentarer:

 1. Og... husk at lægge et viskestykke omkring posen, inde den kommes på det skadede sted, man skal jo nødig få "forfrysninger"
  - Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt Pia, men jeg tænkte ikke det var nødvendigt at skrive :o)

   Slet
 2. Skulle man være i forlegenhed for en ispose, kan jeg stærkt anbefale at bruge en pose ærter fra fryseren - ærterne bruges fra nu af KUN som ispose, da de skiftevis tøs op og fryses.
  Elsebeth

  SvarSlet