Opskriften på dette rugbrød fik vi hos diætisten en gang i december, da vi var der. Det er nemt at bage, det smager godt, konsistensen er perfekt og der er nogle gode ting i, så man bliver mæt.
Jeg har efterhånden nok bagt dette brød 20 -30 gange, og det er endnu ikke mislykkedes.
Du skal bruge:
- 5 dl. vand
- 50 g røde linser, som koges i vand så det dækker linserne
- 50 g gær
- 10 g fiber-HUSK
- 45 g solsikker
- 30 g hørfrø
- 50 g quinoa eller fuldkornsrisflager
- 50 g fuldkornsrismel
- 350 g Schär mix dunkel (den ''grove'' af dem, og jeg køber den i Bilka eller SuperBrugsen.)
Dejen kommes i en 1½ l. form og glattes med våde fingrene. Lad den hæve i 30 minutter. Bag brødet i midten af ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i 60 minutter.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar