torsdag den 25. juli 2013

Foliebakke kartofler på bål

Til trods for bålforbud i mange kommuner, også Vejen kommune som jeg bor i, kan jeg vidst godt lige ligge denne opskrift op. Så kan I gå og glæde jer til at afprøve den.
Det er ca. 3 uger siden at Jesper og jeg lavede foliebakke kartofler og pølser over bål, og det blev virkelig lækkert.

 

Opskrift på foliebakkekartofler
Til ca. 4 personer hvis du også har salat og mere kød end pølser
 
1 kg kartofler skåret i tern
4 gulerødder i skiver
1 lille bundt forårsløg i ringe
150 - 200 g bacon i mindre stykker
2 bouillonterninger
6-8 dl. vand
2 foliebakker
 
Fordel kartofler, gulerødder, forårsløg og bacon i de 2 foliebakker. Kog vandet og bland det med bouillon, sådan at de bliver opløst. Fordel nu bouillonvandet i de 2 foliebakker. Luk dem med det medfølgende låg eller sølvpapir. Sæt dem på en rist over bålet, så tæt på ilden at du kan høre at det syder. Hvis ikke du har en rist, skal du lave et glødebål og så stille foliebakkerne ned i dette.
Vi gav dem ca. 30 minutter, men kig til dem lidt undervejs og vurder.
 
Nyd nu din mad, mens bålet ligeså stille brænder videre. Ahhh... Det er livet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar