torsdag den 30. januar 2014

Gulerods/agurke-tzatziki

I sidste uge stod menuen en aften på ovnkartofler, salat, græskfarsbrød og denne gulerods/agurke-tzatziki.
Det er en klassiker herhjemme og altid et hit. Jeg har endnu ikke mødt nogle som ikke kan lide den menu. Nogle gange får vi også bare alm. tzatziki til, kun med agruk, men variation er jo dejligt.


Du skal bruge:

  • 5-7 små gulerødder
  • 1 agurk
  • 1/2 l. Skyr (Jeg lavede også en laktosefri, med laktosefri cremefraiche istedet for skyr)
  • 3 fede hvidløg
  • Salt og peber

Gulerødderne skrælles, rives og kommes i en skål. Agurken vaskes og rives, hvorefter vandet vrides fra. Jeg plejer at tage en hånd fuld, og klemme vandet ud. Op i skålen og næste håndfuld.
Pres eller hak hvidløgene fint. Bland skyr i, sammen med salt og peber. Smag til, og kom evt. mere hvidløg i, hvis du ikke synes den er stærk nok.
Det kan bruges som tilbehør til rigtig mange ting, i min verden kan det nærmest spises til alt. Mmmm....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar