søndag den 22. april 2012

Emmer-speltbrød med kerner

Med inspiration fra to forskellige opskrifter, sjussede jeg mig frem til dette brød:

Emmer-speltbrød med kerner


150 g speltkerner koges og afkøles

10 g gær opløses i
5 dl koldt vand.
Der i røres
1 dl surdej
15 g havsalt
4 spsk olivenolie


De kogte og afkølede speltkerner røres i, samt
750 g Emmer- og speltmel (Urtekram laver en blanding der hedder sådan).

Dejen æltes grundigt, gerne på maskine i omkring 10 minutter, til den er sammenhængende og glat.
Derefter stilles den til hævning, koldt, i omkring et døgn.

Dejen hældes ud på meldrysset bord og deles i to. Der formes to rustikke brød (der skal arbejdes så lidt med dejen som muligt), som hæver yderligere et par timer.


Ovnen varmes op til 250 grader, gerne med en bagesten i. Når ovnen er varm, skubbes brødene ind på stenen og der skrues ned til 220 grader. Brødene bages ca 30 minutter. De skal være mørktgyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar