søndag den 26. februar 2012

Koldhævede boller II


Endnuet hold koldhævede boller har været igennem min ovn!
Jeg plejer at røre dejen sammen på slum, men denne gang vejede jeg ingredienserne af og skrev ned, så det her er muligt at gengive opskriften.

Til ca 14 boller:
5 dl kold vand
5 gram gær (gerne økologisk)
1 dl surdej (har du ikke dette, kan du bruge vand eller yoghurt naturel)
14 g havsalt
100 g grahams speltmel
50 g rugmel
30 g hørfrø
30 g sesamfrø
ca 400 g hvedemel

evt kerner til at dyppe bollerne i.

Alle ingredienser røres sammen i røremaskine hvis du har det, ellers kan det også gøre i hånden. Rør gerne i 10 minutter. Dejen sættes på køl i 12 timer eller mere.
Når du skal til at bage har dejen godt af at hvile en halv time uden for køleskabet, men hvis du ikke har tid, kan det også udelades.
Bollerne formes med to skeer. Jeg dyppede dem i en blanding af hørfrø, sesamfrø og solsikkekerne.
Bollerne bages i 225 grader varm ovn i ca 25 minutter. De skal være godt gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar