torsdag den 26. september 2013

Rabarbersaft #2

Det er tid til at få høstet de sidste rabarber fra haven. Man kan enten rense dem, skære dem 1-2 cm stykker og fryse dem ned til senere brug eller udnytte dem med det samme.
Jeg valgte at lave saft af dem med det samme, da min fryser er ret fuld.

Jeg brugt:
1,3 kg rabarber
2 vaniljestænger uden kornene
40 g citronsyre
2 tsk. non-oxalsyre
1,3 l. vand
1 kg sukker

Rens og skær rabarberne i 2 cm stykker. Kog dem i 10 minutter sammen med vaniljestængerne, citronsyre og non-oxalsyre. Sig saften fra, og kog den op igen sammen med sukkeret. Skum saften og smag om der skal mere sukker i.
Skold nogle flasker med kogende vand og dyp proppen i atamon. Hæld den varme saft på flasker og luk dem med det samme.

Farven er fantastisk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar