onsdag den 25. juli 2012

Gulerodsboller

Man kan vist godt sige at bloggen har været lidt på sommerferie. Det er ikke fordi der ikke er noget at skrive om, men ferie og godt vejr indbyder ikke på samme måde til at sidde foran computeren.

Idag får jeg besøg af min bror og svigerinde, derfor har jeg lige bagt disse lækre gulerodsboller. De er meget, meget nemme og kan hurtigt laves fx hvis dine gæster melder deres ankomst sent.

Gulerodsboller
ca 14 stk

50 g gær
2,5 dl vand
1 dl A38 eller andet surmælksprodukt
1 spsk sukker
2 æg
1 dl solsikkekerner (eller græskarkerner)
1 spsk hørfrø
2 revne gulerødder (ca 200g,, det plejer at passe med to store gulerødder)
1 tsk salt
ca 500 g mel

Gæren udrøres i lunkent vand. Derefter tilsættes A38, sukker, æg og der røres godt. Du kan gøre det i hånden eller på maskine, hvis det gøres på maskine bliver bollerne mest luftige. De revne gulerødder kommes i sammen med salt, kerner og frø. Der røres. TIlsidst kommes mel i og der æltes godt med skeen eller røres mindst 5 min på røremaskine. Dejen er klæbrig, men må heller ikke løbe for meget ud.

Bollerne sættes med to skeer på plader med bagepapir. Vær opmærksom på at de flyder lidt ud, så de skal ikke sættes for tæt. Skal hæve i 30 minutter og sættes derefter i varm ovn, 200 grader og bages i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar