søndag den 4. marts 2012

Mislykket brød

Et mislykket projekt er nærliggende at holde for sig selv, men jeg synes det er vigtigt også at dele sådanne erfaringer med andre. Derfor dette lille indlæg om et brød der var særdeles uspiseligt. Det eneste vi smagte på var sådan set skorpen, som tilgengæld var fin sprød. Resten af brødet var så kompakt, at selv et lille stykke ville give mavepine.
Brødet skulle bages udelykkende med surdej som hævemiddel. Vi (Charlotte og jeg) havde vores betænkeligheder allerede da vi rørte dejen sammen. Den virkede alt for fast i forhold til de andre brød vi har bagt på det sidste. Vi fulgte opskriften (Svensk sirupsbrød med øl fra Meyers Bageri) til punkt og prikke, men var enige om at der skulle have været mindre mel i og at dejen skulle have hævet meget længere hvis resultatet skulle være spiseligt.

1 kommentar:

  1. Jeg har generelt også ladet den "hæve" indtil den så ud til at have hævet for længe, og syntes det gav et super lækkert resultat, dog blev mine 2 forsøg ikke luftige (hvilket jeg syntes fungerede godt).
    Jeg brugte dog hverken en perfekt surdej eller frisk honning eller ufiltreret øl

    SvarSlet