torsdag den 31. januar 2013

Babytrøje i vendestrik

Mit seneste strikkeprojekt har været denne fine babytrøje strikket i vendestrik. Jeg har glædet mig til at blogge om den, da jeg virkelig synes den er blevet fin. Modtageren har dog ladet vente på sig, så i mellemtiden har jeg også nået at strikke en djævlehue i matchende farver. Og nu kan jeg endelig vise det frem, da min venindes datter kom til verden den 18. januar og gaven igår blev leveret til den skønneste baby og hendes forældre.

Opskrift:
Trøjen er strikket efter en opskrift i Hanne Meedoms bog "Vendestrik -trøjer, veste og bluser". Teknikken med vendestrik er slet ikke svær og fordelen er, at der ikke er noget der skal syes sammen til sidst. Det er lige noget for mig!
Striberne fremkommer ved at strikke skriftevis med to nøgler garn, hvor den grå her er brugt som grundfarve. Dvs der strikkes to pinde med et nøgle hvorefter der så skriftes til det andet nøgle.

Huen er strikket efter denne opskrift.

Garn:
1 nøgle Baby Trunte fra Hjertegarn. Color 2013 (nøglet skifter farve undervejs)
2 nøgler Ciao Trunte fra Hjertegarn. Farge 1200

Af denne mængde garn kan der strikkes både trøje og hue.

2 kommentarer:

  1. jeg har tilladt mig at låne billedet til et lille indlæg http://linen-med-mere.blogspot.dk/2013/02/se-lige.html

    SvarSlet
  2. Må jeg spørge om noget vedr. vendestrik som jeg er fortrolig med. En dag så jeg i et glimt at man kan strikke en babytrøje i eet stykke. Mere nåede jeg ikke at se, og nu vil jeg så gerne strikke en. Jeg kan ikke finde en opskrift nogen steder, og vil gerne spørge jer om I kan hjælpe? Med venlig hilsen Ingelise
    Ingelisewest@icloud.com

    SvarSlet