tirsdag den 8. april 2014

Lækker kyllingelasagne

Da jeg lavede madplan i weekenden, kom jeg i tanke om at det var alt for land tid siden at vi havde fået kyllingelasagne, så det kom på menuen! Det er en opskrift jeg har lært af en bekendt, men jeg kunne ikke finde den da jeg skulle lave lasagnen, så det blev på gefylen, og den blev stadig super lækker!

Sådan en lasagne er ikke så fotogen, men den dufter skønt! 
Jeg brugt: (til ca. 4-5 per. hvis man også har salat til.)
  • 450 g hakket kyllingekød
  • Olie
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 3 store gulerødder
  • 500 g friske championer
  • 1 dåse hakkede tomat
  • 1 dl vand (Kun 1 dl!!)
  • 1 hønsebouillonterning
  • Rosmarin og paprika efter smag
  • Salt og peber


  • 30 g margarine
  • 3 spsk jyttemel, hvis den skal være glutenfri og ellers bare alm. mel.
  • 5-7 dl laktosefri mælk, eller alm. hvis man ikke vil lave den laktosefri
  • 50 g revet ost (undlads hvis den skal være helt laktosefri, men Jesper kan godt tåle lidt)
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød


  • Lasagneplader (Jeg bruger glutenfrie fra Semper)
  • 150 g revet ost. (Undlads hvis den skal være helt laktosefri)
Hak løget og pres hvidløgene. Riv squashen og gulerødder fint. Skær championerne i kvarte eller skiver. Svits kødet i olien til det skifter farve, kom løg og hvidløg i, og lad det svitse med lidt. Kom så squash, gulerødder og championer i, rør godt rundt nogle minutter. Kom så hakket tomat, vand, bouillonterning og krydderier i. Du vil nok undre dig over at der ikke skal mere væske i lige nu, men bare vente til det har kogt lidt, så undre du dig ikke længere!
Lad det småkoge i mens du laver bechamelsovsen.


Smelt margarinen i en gryde, rør så melet ud i den smelten margarine, så du får sådan en lille ''melbolle''. Kom nu en lille smule mælk i af gangen, mens du pisker. Det er vigtigt at man kun kommer meget lidt i af gangen til at starte med, sådan at der ikke kommer klumper. Kom mælk i til du synes den har en god tykkelse, og smag så til med salt, peber og muskatnød. Den må gerne være lidt salt, for lasagnepladerne suger noget smag. Kom til sidst den revne ost i og lad det smelte i den varme sovs. Det kan også sagtens undlades, det smager fint uden. :o)


Smag nu selve ''kødsovsen'' til, inden du lægger lasagnen sammen.
Kødsovs i bunden af fadet, lasagneplader, bechamelsovs, kødsovs, plader, bechamelsovs, kødsovs og ost på toppen hvis man ønsker det.
Bag nu lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Det er en god ide at lade den trække 5 minutter, når den er kommet ud af ovnen, inden den spises. Vi plejer at få salat til.
Velbekomme! :o)

En lækker portion aftenmad! Velbekomme :o) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar