lørdag den 17. november 2012

Rødkålssalat med frugt og nødder

Rødkålssalat er en af mine efterår/vinter favoritter  og den er fantastisk som variation til de grønne salater der kan være en smule kedelige på denne årstid.

Salaten kan varieres i det uendelige, så prøv dig frem med de frugter og nødder du bedst kan lide.
Denne gang brugte jeg:

Rødkålssalat:
  • Et halvt lille rødkål 
  • 1 appelsin
  • 1 pære
  • 5-6 dadler
  • ca 20 mandler

Kålen snittes fint. Pæren skæres i mindre stykker. Skallen skæres af appelsinen og inden den kasseres, presses saften fra skallen ud over salaten. Appelsinkødet skæres i mindre stykker. Dadler og mandler hakket groft og det hele vendes sammen i en skål.
Salaten holder sig fint et par dage på køl.

Tips:
  • Alle former for nødder kan bruges.
  • Æble egner sig urolig godt til denne salat.
  • Tørrede figner eller abrikoser, kan erstatte dadler, men hvis du ikke bruder dig om tørret frugt, kan det helt udelades.
  • Du kan også krydre salaten med julens krydderier, så som kanel og nellike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar