mandag den 10. juni 2013

Rugbrødslagkage

Som jeg lovede for noget tid siden kommer her opskriften på rugbrødslagkagen fra Helles fødselsdag. Opskriften er til ca. 10 personer.

Lagkagebunde:
6 æg
150 g sukker
200 g rugbrød (jeg brugt med kerne, hvilket gjorde bunden lidt porøs)
2 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g finthakkede hasselnødder
Flydende margarine el. lignende til formen

Fyld:
½ l piskefløde
1 glas solbærmarmelade (ca. 2 dl)
150 g chokolade
30 g hasselnødder

Sådan laver du rugbrødslagkage:
Tænd ovnen på . Læg bagepapir i bunden af springformen og smør kanterne.

Lagkagebunde: Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvidt med en elpisker. Tilsæt fintrevet eller fint smulret rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede hasselnødder.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt af gangen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. ved 180°.  Lad kagen køle af, og del den i 2 eller 3 bunde.

Fyld: Pisk fløden til blødt skum. Hak chokoladen groft og vend det i flødeskummet, gem lidt chokolade til pynt.

Læg lagkagebundene sammen, ved først at smøre solbærmarmelade på bunden og så chokoladeflødeskummet. Skummet skal fordeles mellem lagene og på toppen.
Pynt med hakket chokolade og nødder, og server den færdige rugbrødslagkage straks eller stil den i køleskabet. Jeg serverede med det samme, så ved ikke hvordan den bliver hvis den står først.

Tip: Du kan nemt bage bundene og fryse dem ned. Tag da kagen op dagen før du skal bruge den, og lad den tø op på køkkenbordet. Del den i bunde og lag den sammen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar