søndag den 16. december 2012

Vaniljekranse

De fleste har nok en favorit opskrift på vaniljekranse, fra deres barndomshjem, men hvis du skulle mangle sådan en, så kommer opskriften fra vores barndomshjem.


Du skal bruge:
375 g smør (Det er en skam mod gode vaniljekranse at bage dem med margarine!) 
250 g sukker 
1 vaniljestang (Kornene tages ud og selve stangen hakkes fint - det hele skal i) 
1 æg 
125 g smuttede mandler 
500 g mel 

Mel og smøret smuldres sammen. Mandlerne males til mel eller blendes meget fint. Resten kommes i dejen og det hele æltes sammen. Dejen stilles i køleskabet mindst 1 time og gerne til dagen efter.
Dejen køres i gennem en kødhakker med kageplade på, sådan at den laver det fine stjernemønster, formes og lægges på bageplader. Bages lysebrune ved 220 grader - ca. 6-8 minutter.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar