- Om efteråret når vi kravlede i mormor og morfars æbletræer, og hjælp dem med at plukke, komme i flamingokasser og gemme dem under udestuen, så der var til hele vinteren.
- Mormor der lavede grød i massevis og frøs portioner ned i 2 liters skyllede juicekartoner fra Rynkeby, ''Appelsinjuice med frugtkød'', så der altid lige var til at tage op af fryseren.
- Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum i massevis.
- Æblegrød med cornflakes og mælk til morgenmad.
Hvilke minder har du om æbler?
Jesper og jeg har helt ubevidst fået startet vores egne små æbletraditioner. Der skal laves æblechips og mostes saft. En ny tradition bliver måske at lave denne opskrift på hasselback æbler, for det ser virkelig lækkert ud og vi blev enige om tidligere i dag, at det skal vi prøve!
Men nu tilbage til æblegrøden.
Du skal bruge:
- 1,5 kg æbler (spise- el. madæbler)
- 3 dl. vand (Måske mere alt efter hvor tyk din grød skal være, prøv dig frem)
- 200 g sukker
- 50 g hjemmelavet vaniljesukker
- ½ gammel vaniljestang, fra det hjemmelavede vaniljesukker
Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset og eventuelle pletter. Skær æblerne i små både, jo tyndere, jo kortere kogetid. Kom alle æblerne i en gryde med vand, vaniljestang og det hjemmelavede vaniljesukker. Lad det koge nogle minutter, så æblerne koger lidt ud, tilsæt resten af sukkeret og lad det koge videre et par minutter, mens du smager det til og til du synes at konsistensen er god. Husk at røre godt, så det ikke brænder på og pas godt på, for det kan godt ''skyde'' lidt med varm æblegrød, hvis det koger for meget.
Kom nu æblegrøden i en skål, lad den køle af og nyd den, som du foretrækker.
Du kan sagtens undlade vaniljen, og kun komme sukker i, hvis du er mere til det. Smag dig frem, for bruger man madæbler, skal der noget mere sukker i.
Æblerne er klar til kogning |
Den færdige grød |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar