tirsdag den 31. januar 2012

Grahamsfranskbrød

Jeg havde lyst til at bage franskbrød en aften, og fandt en opskrift på disse store flotte, på en melpose. Jeg afprøvede den og det er ikke sidste gang jeg har bagt dem. Opskriften er som følger: 

Ca. 1000 g grahamsmel 
300 g hvedemel 
5 dl ymer eller andet surmælksprodukt 
50 g gær 
50 g smeltet margarine 
1 tsk. sukker 
3 tsk. salt

Bland alle de våde ingredienser, og opløs gæren her i. Tilsæt resten og ælt dejen rigtig godt og længe igennem. Dejen er rimelig våd, men det skal den være, for at de færdige brød ikke bliver tørre. Jeg kan varmt anbefale at ælte på røremaskine, hvis man er heldig at eje sådan en. Dejen skal nu hæve i ca. 30 minutter. Del den i to lige store klumper, form dem runde og lad dem hvile et par minutter. Form nu dejklumerne til to brød og læg dem på den plade eller i den form.  
Hvis man ønsker lidt mindre brød kan man bare lave 3 eller 4 brød.
De formede brød skal nu hæve i ca. 30 minutter igen. Pensel brøden i vand, ymer, mælk, æg eller hvad du har lyst til, og giv dem et par snit. Bag brødene i ca. 35 minutter nederst i ovnen, ved 220 grader. 
Husk at alle ovne er forskellige. God bagelyst :o)

Brøden er formet og skal nu hæve.

De færdig hævede brød.

De helt færdig,  og spiseklare brød. Mums!

2 kommentarer:

  1. der manler vædeske

    SvarSlet
  2. Er du sikker? Der er jo 5 dl ymer i. Jeg har ikke opskriften længere så jeg kan ikke lige tjekke. Men måske det nogle dl vand, som mangler.

    SvarSlet