lørdag den 9. august 2014

Nemme glutenfrie gulerodsboller

En weekend morgen for nogle måneder siden, fik jeg sådan lyst til at bage boller. Nogle andre end dem jeg plejer at bage, og jeg kom i tanke om at prøve at ændre en glutenholdig opskrift, til en glutenfri. Det var måske mere held end forstand, men resultatet blev forbausende godt og lækkert! 


Glutenfrie gulerodsboller
ca 14 stk

50 g gær
2,5 dl vand
1 dl A38 eller andet surmælksprodukt
1 spsk sukker
2 æg
1 dl solsikkekerner (eller græskarkerner)
1 spsk hørfrø
2 revne gulerødder (ca 200g,, det plejer at passe med to store gulerødder)
1 tsk salt
ca 450 g Orangefinax eller Schär Bread Mix - eller en blanding 

Gæren udrøres i lunkent vand. Derefter tilsættes A38, sukker, æg og der røres godt. Du kan gøre det i hånden eller på maskine, hvis det gøres på maskine bliver bollerne mest luftige. De revne gulerødder kommes i sammen med salt, kerner og frø. Der røres. TIlsidst kommes mel i og der æltes godt med skeen eller røres mindst 5 min på røremaskine. Dejen er klæbrig, men må heller ikke løbe for meget ud.

Bollerne sættes med to skeer på plader med bagepapir. Vær opmærksom på at de flyder lidt ud, så de skal ikke sættes for tæt. Skal hæve i 30 minutter og sættes derefter i varm ovn, 200 grader og bages i 12-15 minutter.

Tips: 
- Det er med disse boller som alt andet glutenfrit brød, det er bedst når det er helt nybagt, og skal kommes i fryseren kort efter det er kølet af. Når du får lyst til en bolle, tør du den op i mikroovnen og giver den lidt på brød risteren. 
- Det ville sikkert også være lækkert med solsikkekerne under bunden eller på toppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar