Så i søndags da jeg skulle bruge et rødkål endte det med at jeg måtte høste alle kålene.
Når man skal høste kål er det vigtig at være forsigtig, for jo færre skader kålene får, jo bedre kan de holde sig. Man tager en god skarp lille kniv, gerne med takker, saver/skære stokken over et par blade under hvor kålet er helt fast. Fjern så de grimme og løse blade. Læg forsigtig kålene i en kassen.
Forsæt sådan til du har høstet alle dine kål, og først til sidst fjerne du selve kålplanten.
Kålene må ikke høstet mens de er våde eller hvis de er frosne. Her skal man vente til de er tørre eller tøet op.
Det høstede kål har godt af at blive opbevaret et koldt og fugtigt sted. Jeg har mine liggende i vores depot rum hvor der ca. er 5 grader.
Husk at kig til kålene sådan at et sygt kål kan komme væk inden det smitter de andre.
Det var en fornøjelse at skære det første rødkål over, tæt, fint og saftigt var det. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar