I forbindelse med min kærestes glutenallergi, savner han muligheden for at kunne spise orangeknas småkager fra Karen Volf. Jeg har derfor forsøgt at bage nogle og det er lykkedes forbavsende godt.
Du skal bruge:
75 g smør
125 g sukker
1 æg
100 g glutenfrie havregryn
1 spsk Jyttemel (glutenfrit mel)
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Skallen af en økologisk appelsin
Smelt smørret i en gryde. Tag den af varmen og bland ægget og sukkeret i. Rør det godt sammen og kommer de sidste ingredienser i. Bland det godt sammen og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, ved hjælp af to teskeer.
Dejen flyder MEGET ud (jeg snakker af erfaring og fik en stor småkage), så brug heller en ekstra bageplade.
Bag dem i ca. 10 min. Ved 175 g varmluft.
Lad kagerne køle af, inden du smører/pensler smeltet chokolade på bunden af dem.
Kagerne skulle have været små og fine, men de flød en del sammen. |
Efter at have penslet med chokolade, knækkende jeg de store kager til småkager. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar