Jeg har i dag lavet rabarbersaft. Jeg er helt vild med den røde farve! WAUW, hvor er den bare blevet flot.
Jeg har brugt en opskrift på ''Rabarber-limonade'' fra ''Den grønne syltebog''.
Du skal brug:
1 kg rabarber
½ l. vand
2 tsk. non-oxal
35 g citron syre
750 g sukker
atamon
Rabarberne renses og skæres i stykker på 1-2 cm. De kommes i en gryde sammen med vand, non-oxal og citronsyre. Det hele bringes i kog og koger ved svag varme i ca. 10 min. Rabarberne sies enten i en saftpose eller et klæde, sådan at du får væsken for sig selv.
Saften bringes i kog sammen med sukkeret. Når det er i kog skummes saftes og smages til.
Skold flaskerne og dyp propperne/lågene i atamon. Hæld den varme saft på flaskerne og luk med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar