Jeg brugt: (til ca. 4-5 per. hvis man også har salat til.)
- 450 g hakket kyllingekød
- Olie
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 squash
- 3 store gulerødder
- 500 g friske championer
- 1 dåse hakkede tomat
- 1 dl vand (Kun 1 dl!!)
- 1 hønsebouillonterning
- Rosmarin og paprika efter smag
- Salt og peber
- 30 g margarine
- 3 spsk jyttemel, hvis den skal være glutenfri og ellers bare alm. mel.
- 5-7 dl laktosefri mælk, eller alm. hvis man ikke vil lave den laktosefri
- 50 g revet ost (undlads hvis den skal være helt laktosefri, men Jesper kan godt tåle lidt)
- Salt
- Peber
- Muskatnød
- Lasagneplader (Jeg bruger glutenfrie fra Semper)
- 150 g revet ost. (Undlads hvis den skal være helt laktosefri)
Lad det småkoge i mens du laver bechamelsovsen.
Smelt margarinen i en gryde, rør så melet ud i den smelten margarine, så du får sådan en lille ''melbolle''. Kom nu en lille smule mælk i af gangen, mens du pisker. Det er vigtigt at man kun kommer meget lidt i af gangen til at starte med, sådan at der ikke kommer klumper. Kom mælk i til du synes den har en god tykkelse, og smag så til med salt, peber og muskatnød. Den må gerne være lidt salt, for lasagnepladerne suger noget smag. Kom til sidst den revne ost i og lad det smelte i den varme sovs. Det kan også sagtens undlades, det smager fint uden. :o)
Smag nu selve ''kødsovsen'' til, inden du lægger lasagnen sammen.
Kødsovs i bunden af fadet, lasagneplader, bechamelsovs, kødsovs, plader, bechamelsovs, kødsovs og ost på toppen hvis man ønsker det.
Bag nu lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Det er en god ide at lade den trække 5 minutter, når den er kommet ud af ovnen, inden den spises. Vi plejer at få salat til.
Velbekomme! :o)
En lækker portion aftenmad! Velbekomme :o) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar